HAIR

helt avslappnad.
bullshit.
men yoga var faktist ganska skönt.
dock tror jag att jag var lite för sprallig
för att höra rösten från tröttheten själv i en hel timma.

jag har halvlångt,självlockigt och ganska slitet hår. jag har alltid velat ha lååångt underbart hår men aldrig lyckats. det växer till en viss längd och sen tar det stopp, går av och ser ut som en risbuske.

tips om vad man kan göra för att få ett FINT, VÄLMÅENDE hår.
i wish ..1. Borsta aldrig ditt blöta hår, de är hälften så svagt som när det är torrt! andvänd isåfall en bredtandad kam.

2. Att ha håret uppsatt i knut skyddar topparna mot dagligt slitage. Tänk på vad du använder i håret. Hårsnoddar med metall och klämmor med vassa kanter skadar håret, välj mjuka och släta håraccessoarer.

3. Ha håret flätat när du sover. (om du har långt hår) det gör så att håret inte blir trassligt.

4. Andvänd hårinpackning minst 1-2 gånger i veckan. shamponera först (det rengör coh öppnar fjällskiktet på hårstrået) Ha sedan hårinpackning (vårdar och reparerar), avsluta sedan med balsam som sluter igen hårstrået och ger glans.
andvänd gärna en leave-in creme eller balsamspray i torrt hår som skyddar.

5. Tvätta så sällan som möjligt, det finns även bra torrschampo! Andvänd måttligt med shampo och mycket balsam. Du kan också ha i hårinpackning eller vanlig olivolja i tort hår 2-3 timmar innan du duschar.

6. Undvik hårtork, plattång, och andra varma stylingprodukter som sliter otroligt mycket på håret. Ha i en värmeskyddande creme innan du tex plattångar. färgningar och blonderingar sliter cokså mycket. Undvik också mycket stylingprodukter.

7. Ät vitaminer! tex silica eller hårkontroll är också bra.

8. Toppa håret är viktigt men gör det inte för mycket och ofta. Håret växer bara runt 1-2 cm i månaden.

9. Ha tålamod!

10. Att borsta håret och masera hårbotten stimulerar hårsäckarna och gör att håret växer LITE snabbare!

11. Var försiktig!! hår är död vävnad och är det förstört kan det inte bli helt igen. Behandla det som om det vore ett riktigt ömtåligt gammalt plagg i silke eller spets, eller en tunn nylonstrumpa. slit o dra inte!
Tupering är inte heller bra för håret eftersom man förstör hårståna.

12. Skölj håret (längderna) med iskallt vatten efter dusch, det gör så att hårståer sluter sig och får därmed längre livslängd.

13. En toning kan frächa upp håret, färgen lägger sig bara som en hinna runt hårtsået, till skillnad från en permanentfärgning som tränger in i hårstået som inte är bra!

14. Andvänd ett milt shampo, om du känner att ditt hår känns tort och strävt efter att du har sköljt ur shampot så kanske du borde byta mot ett lite mildare.

15. På sommaren är det viktigt att andvända ett solkydd även till håret!!

16. Fråga frisören om råd och tips.

17. Rugga inte håret tort med handuken, utan dra försiktigt ut allt vatten med händerna och sedan kan du dra med handuken. har du lite mer brottom kan du sätta upp håret i en turban med handuken medan du kanske sminkar dej, sedan "luftar" du håret .

18. Börja inte med hårförlängning, eftersom det sliter jättemycket på hela håret!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0